Je huis verkoopklaar

Wat leuk en spannend tegelijk want je denkt erover na om je huis te verkopen! Of misschien heb je de knoop al doorgehakt. Je wil je huis verkopen! En wat nu? Er komt veel bij kijken bij het verkopen van een woning. Misschien zaken waar je zelf nog niet bij stil hebt gestaan. Waar je eigenlijk meteen al mee kan gaan beginnen is het verkoopklaar maken van je huis! Dit betekent natuurlijk niet dat de verhuisdozen al opgestapeld klaar staan in de gang. 

Maar dit betekent je huis zodanig opruimen dat je zoveel mogelijk vloeroppervlakte ziet en de diverse ruimtes zo goed mogelijk tot hun recht laat komen. Zodat de kijkers die je huis komen bezichtigen zo min mogelijk afleiding hebben en echt het huis zien en niet al jouw spullen. Om je hierbij te helpen geven we je hier de tips om je huis verkoopklaar te maken.

Oké, aan de slag!

  • Kijk kritisch naar de buitenkant. Hoe ziet het eruit? Is het goed onderhouden? Is het schoon? Ligt er nog 'rommel' wat weg kan? Want je krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk. De eerst 7 seconden dat je potentiële koper je perceel oploopt is al bepalend. Wees dus kritisch en kijk hoe ziet de tuin, de voordeur en de hal eruit?
  • Heb je nog achterstallig onderhoud en kun je dit nog oplossen? Doe dit vooral! Denk aan losse plinten, achterstallig schilderwerk (binnen en buiten), haal onkruid weg, snoei struiken indien nodig, verhelp piepende deuren, lekkende kranen et cetera.
  • Ruim je huis op! Als je dit goed doet ben je niet alleen verkoopklaar maar zelfs bijna verhuisklaar! Bedenk bij alles; neem ik dit mee? Gebruik ik dit nog? Wil ik dit nog bewaren? Zo niet, breng het weg! Bij de kringkoop of een goed doel krijgen jouw spullen nog een tweede kans. Laat alleen in huis wat je nog nodig bent. Sla de rest, al keurig ingepakt op. Misschien heeft een familielid of een vriend tijdelijk een ruimte beschikbaar. Dat scheelt weer in de kosten. 
  • Zet zo min mogelijk spullen op de vloer. Oftewel, zet geen spullen op de grond, onder de tafel, in de hoek naast de bank, onder de kapstok. Probeer alles op te bergen en alleen nog maar decoratie in het zicht.
  • Maak je huis schoon! Zorg er ook voor dat je huis lekker ruikt! Kijkers kunnen afknappen op nare geurtjes (denk aan huisdieren, etenslucht, tabak). Vergeet ook zeker de badkamer en het toilet niet. Zorg ervoor dat het er fris uitziet en vrij van kalkaanslag. Haal badmatjes, natte washandjes, handdoeken en tandenborstels weg. En wat vaak vergeten wordt; doe de klep op de wc-bril. 
  • Zorg voor licht en frisse lucht in huis! Doe wanneer je kijkers krijgt de ramen een stukje open en open de ventilatieroosters. De gordijnen allemaal open. En wanneer je rolgordijnen of luxaflex hebt, doe deze dan omhoog. Zoveel mogelijk daglicht is belangrijk. 
  • Maak het gezellig! Niet overdrijven natuurlijk. Hier en daar een mooie plant. En/of een mooie vaas met bloemen op tafel geeft gelijk sfeer.

Wil je meer informatie over hoe we jouw woning verkoopklaar kunnen maken of een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Neem dan gerust contact met ons op via:

T: 038 - 230 2785

E: info@mevrouwvastgoed.nl

Gratis Download
25 Tips om je Huis te Verkopen

25 tips om je huis te verkopen-366x463
mevrouw-vastgoed-makelaardij-kampen-dronten-verkoopklaar