Muntsteeg 2, Kampen

Download brochure
Status
Verkocht
Vraagprijs
Adres
Muntsteeg 2
Postcode
8261 KB
Plaats
Kampen
Perceel
62 m2
Woonoppervlakte
0 m2
Kamers
2
Slaapkamers
1
Bouwjaar
1900

Foto's van Muntsteeg 2, Kampen

Informatie

Gaaf! Deze leuke woning aan de Muntsteeg 2 met authentieke elementen is te koop!

Een voormalige dokterswoning, hip en modern, en zeker niet standaard te noemen. Aan de voet van de prachtige bovenkerk staat dit leuke huis aan de Muntsteeg 2 in Kampen. De woning heeft vele voordelen van de ligging in de historische binnenstad te denken aan winkels en restaurantjes op loopafstand. Ook kun je heerlijk wandelen langs de IJssel, de stadsgracht maar ook in het mooie groene stadspark die op steenworp afstand ligt van de woning.
Je kunt je auto kort voor de deur parkeren voor het laden en lossen van je boodschappen. Parkeren is vaak geen probleem in dit gedeelte van de binnenstad.
Overlast van het uitgaanspubliek heb je hier totaal niet. En mocht je nou denken, dan woon ik in een steeg… niets is minder waar!

De woning is rond 1900 gebouw. Het is een voormalige dokterswoning geweest. Naast de woning stond een school en een woning van de hoofdmeester. Vandaar de blinde muur en gestucte muur aan de rechter zijgevel naast het speeltuintje.
Omdat de woning naast de Kerk ligt is het wellicht nog een optie om een kozijn te plaatsen zodat je vanuit de woning vooral ‘s avonds kunt genieten van de prachtige verlichte Bovenkerk. Of misschien een paar grote dakramen en/of een dakkapel zodat je vanuit je bed van het moois van de Bovenkerk kunt genieten. De huidige bewoners hebben verschillende energiebesparende maatregelen getroffen. Zij hebben de elektrische boiler laten verwijderen en hebben triple glas laten plaatsen in de hal en woonkamer. Ook is het dak van deze woning geïsoleerd.

Enkele unieke elementen op een rij:
– hal en woonkamer triple glas 2022;
– woning is in 2022 volledig gestript en gerenoveerd;
– oude elementen o.a. originele muur is zichtbaar;
– een moderne nieuwe keuken 2022;
– elektra vervangen;
– riolering vervangen;
– Cv-Ketel 2014, leidingen vernieuwd in 2022;
– bovenverdieping is verstevigd met extra balklagen;
– nieuwe luxe douchecabine en wastafelmeubel 2022.

De indeling is als volgt:

Begane grond;
Je komt de woning binnen via een portaal, hier bevinden zich de meterkast, het toilet en de toegangsdeur tot de woonkamer. De doorzon woonkamer is straatgericht en is onlangs compleet gestript door de bewoners. Stuclagen zijn verwijderd waardoor de authentieke muren zichtbaar zijn geworden, plafonds zijn verwijderd waardoor de hoge raamkozijnen ook weer volledig in het zicht zijn gekomen. De woning heeft een gloednieuwe moderne open keuken en genoeg ruimte voor een grote eettafel om gezellig met je familie en/of vrienden te dineren of borrelen. Zowel de voor- als achterzijde van de woning liggen vrij. Door de hoge raampartijen en de schuifpui in de achtergevel heb je veel daglicht op de begane grond.

Eerste verdieping;
Via een wenteltrap heb je toegang tot de eerste verdieping. Een leuk detail is dat de bewoners goed nagedacht hebben over het verhuizen van spullen. De wenteltrap is eenvoudig te verdraaien waardoor er een grote doorgang ontstaat voor de grote spullen die je naar deze verdieping wilt hebben. De eerste verdieping is een ruimte die wordt gescheiden door een kast, de nieuwe luxe douchecabine en de wastafel. In de kast bevindt zich de wasmachine en de cv-installatie. De eerste verdieping wordt verlicht door twee ramen aan de voor- en achterzijde.

Buiten:
De lichte buitenplaats is te bereiken via de schuifpui in de woonkamer, maar ook via een loopdeur aan de zijkant van de gemetselde erfafscheiding.

Je bent van harte welkom om deze woning te komen bezichtigen.
Bel of mail ons kantoor en we plannen graag een bezichtiging met je in!

Mevrouw Vastgoed Makelaardij
T: 038 – 230 2785

Plattegronden

Plattegrond van ,
Plattegrond van ,
Plattegrond van ,
Plattegrond van ,

Meer informatie over deze woning of een bezichtiging plannen?