Hoe zit dat? Energielabel woning

De knoop is doorgehakt! Je gaat verhuizen! Misschien heb je zelfs al een andere woning gevonden en ben je helemaal in love! Super leuk! Nu nog jouw huidige woning verkopen! Wat je hierbij ook gaat tegenkomen is het energielabel.

Wat is een energielabel?

Simpel gezegd: een energielabel voor woningen geeft eigenlijk aan hoe energiezuinig een huis is. Je hebt energielabel A++ (donkergroen), deze is zeer zuinig tot energielabel G (rood) en deze is zeer onzuinig.

Bij de verkoop van je woning (ook bij verhuur overigens) moet je een definitief energielabel hebben. In 2015 hebben alle huiseigenaren een voorlopig energielabel gekregen. Het voorlopige energielabel is gebaseerd op de bekende gegevens van de woning, zoals bouwjaar, type en oppervlakte.

Het kan dus zo zijn dat jouw huis veel energiezuiniger is dan dat het voorlopige label nu aangeeft. Want wellicht heb je zaken in huis aangepakt/verbouwd/toegevoegd waardoor je nu hoger scoort qua energiezuinigheid. Denk aan zonnepanelen, nieuwe CV ketel, isolatie van muren, dak en vloeren, dubbel glas etc etc.

Definitief energielabel

Een definitief energielabel is verplicht zodra je jouw huis wil verkopen. Mocht je het label niet definitief hebben laten registreren voor de overdracht van je woning, loop je het risico op een boete. Deze kan zelfs oplopen tot € 400,-. Nou dat wil je natuurlijk niet.

Hoe kom ik aan een energielabel?

Je maakt hiervoor een afspraak met een energieadviseur die bij jou thuis komt. Hij of zij neemt jouw woning op en maakt vervolgens een energielabel op. Ook wij kunnen je natuurlijk een energieadviseur aanbevelen. Belangstelling? Neem contact met ons op.

Succes!

Heb je nog vragen? Of wil je graag weten wat wij voor jou kunnen betekenen in jouw zoektocht naar een fijn thuis. Neem geheel kosteloos en vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag!

“Wij helpen jou je thuis te creëren!”

 

0 0 votes
Artikel waardering

Angela Timmerman

Graag stel ik mij even aan je voor: Ik ben Angela Timmerman, makelaar en eigenaar van Mevrouw Vastgoed Makelaardij. Bij Mevrouw Vastgoed Makelaardij vinden wij aandacht voor elkaar en voor onze klanten belangrijk. Onze missie jou helpen een thuis te creëren!

Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x