Hoe zit dat? Bedenktijd

Als de koopovereenkomst voor een bestaande woning door beide partijen (verkoper en koper) is ondertekend, is de koop een feit.

MAAR toch kan de koper zich nog bedenken en de koop ontbinden! Namelijk dankzij de wettelijke bedenktijd E N eventuele afgesproken ontbindende voorwaarden.

Een koper heeft een wettelijke bedenktijd van 3 DAGEN. Gedurende deze 3 dagen kan de koper, zonder opgave van redenen, de koopovereenkomst ontbinden.

Wat zijn de spelregels m.b.t. de bedenktijd?

De 3 dagen bedenktijd begint te lopen om 0.00 uur na de dag waarop de KOPER een exemplaar van de door hem en de verkoper ondertekende koopovereenkomst heeft ontvangen. Ook wanneer de koper de eerste partij is die tekent, dient hij eerst de door beide partijen getekende koopovereenkomst te hebben ontvangen voordat de bedenktijd ingaat.

Van deze 3 dagen moeten er 2 (!) dagen werkdagen zijn. Eindigt de bedenktijd op een zaterdag, zondag of feestdag, dan wordt de termijn verlengd tot en met de eerstvolgende dag die dat niet is.

Als de koper een beroep wil doen op de bedenktijd, moet hij ervoor zorgen dat de ONTBINDINGSVERKLARING de verkoper VOOR het verstrijken van de 3 dagen termijn heeft bereikt.

Goed om te weten: de bedenktijd geldt niet voor de koper die het object zakelijk koopt.

Plus de wettelijke bedenktijd geldt ook niet voor de VERKOPER! Wanneer hij en/of zij de handtekening (en) heeft gezet, is de koop bindend. Het is dus verstandig om z.s.m. je koopovereenkomst te ondertekenen, zeker wanneer er veel animo is voor de betreffende woning.

(Er zijn nog een aantal zaken waarmee je de koop als koper kunt ontbinden, los van de bedenktijd. Daar de volgende keer meer over!)

DUS is de koopovereenkomst door beide partijen getekend en de koper heeft een exemplaar ervan ontvangen … DAN gaat de bedenktijd in van 3 dagen!

Heb je nog vragen? Of wil je graag weten wat wij voor jou kunnen betekenen in jouw zoektocht naar een fijn thuis. Neem geheel kosteloos en vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag!

“Wij helpen jou je thuis te creëren!”

 

0 0 votes
Artikel waardering

Angela Timmerman

Graag stel ik mij even aan je voor: Ik ben Angela Timmerman, makelaar en eigenaar van Mevrouw Vastgoed Makelaardij. Bij Mevrouw Vastgoed Makelaardij vinden wij aandacht voor elkaar en voor onze klanten belangrijk. Onze missie jou helpen een thuis te creëren!

Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x