Hoe zit dat? Een bouwkundige keuring

Yes! Je hebt een woning gevonden! En je bod is ook nog eens geaccepteerd! Gefeliciteerd! Op advies van anderen, je aankoopmakelaar of omdat je zelf twijfelt over de bouwtechnische staat van de woning, heb je als voorwaarde ook een bouwkundige keuring afgesproken.

Hoe zit dat? Een bouwkundige keuring?

Een bouwtechnische of bouwkundige keuring wordt uitgevoerd door een onafhankelijk keuringsbureau. Dit bureau kies je uiteraard zelf, de kosten hiervoor betaal je in de meeste gevallen ook zelf (rond € 300,-/€ 500,-). De bouwkundige keurder stelt een rapport op, waarin de bouwkundige staat van de woning staat omschreven.

In dit rapport worden de bouwkundige “gebreken” genoemd en de daarbij behorende kosten om deze “gebreken” te herstellen. Een bouwkundige keuring geeft een goed, onafhankelijk en betrouwbaar beeld van de bouwkundige staat van de woning. Plus je weet met welke kosten je te maken krijgt op de korte en op de lange termijn.

Als je een woning koopt met het voorbehoud van het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring, kun je toch nog van de koop afzien wanneer blijkt dat de kosten van direct noodzakelijk herstel/achterstallig onderhoud te hoog uitvallen. Je laat namelijk een maximaal bedrag opnemen in de koopovereenkomst. Meestal wordt bij eengezinswoningen een bedrag van € 5000,- opgenomen in de koopovereenkomst.

Wanneer vindt zo’n bouwkundige keuring plaats?

Wat steeds vaker gedaan wordt is een bouwkundige keuring te laten uitvoeren in de drie dagen bedenktijd. De koper hoeft dan niet vooraf een bedrag te bepalen, maar heeft het recht op ontbinden wanneer de keuring toch tegenvalt. Zo weet iedereen snel waar hij/zij aan toe is.

Een andere mogelijkheid is dat de bouwkundige keuring binnen een gesteld termijn wordt uitgevoerd. In dit geval wordt er afgesproken voor welke datum en voor welk maximaal bedrag de koop toch nog kan worden ontbonden.

Heb je nog vragen? Of wil je graag weten wat wij voor jou kunnen betekenen in jouw zoektocht naar een fijn thuis. Neem geheel kosteloos en vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag!

“Wij helpen jou je thuis te creëren!”

 

 

5 1 vote
Artikel waardering

Angela Timmerman

Graag stel ik mij even aan je voor: Ik ben Angela Timmerman, makelaar en eigenaar van Mevrouw Vastgoed Makelaardij. Bij Mevrouw Vastgoed Makelaardij vinden wij aandacht voor elkaar en voor onze klanten belangrijk. Onze missie jou helpen een thuis te creëren!

Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x